5/28/09

Mød Carsten V. Jensen fra The Business Development Agency



Jeg har besluttet at introducere dig for en række personer, som jeg personligt synes er dygtige, har noget særligt at byde på, eller en speciel viden, som kan være interessant. Præsentationen kommer i form af en video. Og det sker uden forberedelse, uden redigering.

Den første i rækken er Carsten V. Jensen, der idag driver The Business Development Agency (TBDA) i København. Mød Carsten på videon, og læs lidt om hvad hans nystartede virksomhed kan tilbyde.

TBDA er et konsulentbureau, der arbejder med udvikling af nye forretningsmuligheder for deres kunder. TBDA har primær erfaring indenfor oplevelsesindustrien, hvor kontakt og adgang til bestemte målgrupper kan ske via kommercielle partnerskaber med oplevelsesinstitutioner, der kan give adgang til og direkte dialog med en given målgruppe.

Men de arbejder bl.a. også med

  • Partnermatch. TBDA bistår med at udvikle partnerskabsprogram (for sponsorer, leverandører eller lignende partnere) fra grunden og med at professionalisere eksisterende partnerskaber. Begge dele for at sikre udbytterige og langvarige samarbejder.
  • Nye indtægtsmuligheder. TBDA analyserer og afdækker nye indtægtsmuligheder for at konkretisere flere måder at øge indtægtsstrømmene på. F.eks. ved at se på:
    • Kontakt til primære målgrupper (besøgende, tilskuere, turister mv.) og kapitalisering af disse.
    • Interne kompetencer, der har værdi for andre (foredrag, undervisning, workshops etc.)
    • Venue, faciliteter der har speciel karaktér (udlejning, afholdelse af seminarer, konferencer mv.). Fra passiv til aktiv venue salg.
    • Koble eksterne partnere/institutioner sammen for at øge kommerciel attraktivitet og fondsmuligheder.
  • Sponsor- og eventstrategi. TBDA formulerer i samarbejde med virksomheden en konkret og handlingsorienteret strategi for oplevelsesmarkedsføring som en del af den overordnede kommunikationsplan.
  • Begivenhedsstrategi for regioner. Brug af events og begivenheder som en del af en turismestrategi baseret på by og regions egne værdier og forcer (og målt mod konkurrerende regioners begivenhedsstrategi).
  • Nye teknologier. Strategi for brug af web, webshop og mobile applikationer for at øge brugeroplevelse og indtægtsmuligheder.

Når strategien og planen er lagt bistår TBDA med at operationalisere planerne ved at implementere ressourcerne og værktøjerne inhouse eller med at bistå med TBDAs egne salgs- og projektlederkompetencer.


Kontakt Carsten V. Jensen hos TBDA her

Sælg mere på nettet. Seminar med Thorborg, Rosenstand og Leander







Sælg mere på nettet er titlen på et seminar, der arrangeres af One2Speak den 12. juni 2009 i København. Seminaret har Martin Thorborg, Thomas Rosenstand og Michael Leander som talere.

Mere information og tilmelding her.

5/26/09

E-marketing konference i Warszawa med netværksmøde om aftenen. Vil du med?

Den 17. juni taler jeg ved en konference, der hedder "Konferencja e-marketing, web 2.0 & more" i Polen. Det foregår på Marriott Hotel i Warszawa. Mere om det her.

I den forbindelse har min lidelsesfælle Dr. Olivier Riviere foreslået at vi sætter et marketing netværksmøde op om aftenen den 17. juni. Hyggelig idé - ikke mindst fordi jeg igennem min CMO gruppe har omkring 100 medlemmer i Polen. Og dem vil jeg mægtig gerne møde.

Så er du tilfældigvis i Warszawa den 17. juni, så tag kontakt. Det kommer ikke til at koste andet end det du spiser og drikker - til gengæld vil Olivier levere et spændende foredrag om synergien mellem marketing og PR. Og det er han rigtig god til at fortælle om med mange gode pointer doseret med en række guldkorn.

PS: Bortset fra mit oplæg vil konferencen blive afholdt på det udmærkede polske sprog - så konferencen er desværre nok forbeholdt polsk kyndige deltagere.

5/24/09

Så er der billeder

Jeg glemmer ofte at publicere fotos og andre "goodies" fra seminarer og konferencer. Så nu vil jeg lige huske det for en gang skyld.

Billederne her er fra Ljubljana, hvor 65 mennesker havde valgt at betale lidt håndører og bruge en lille dags tid på at lære mere om email markedsføring. Jeg optrådte med tre timer. Og blev komplementeret af tre dygtige Slovenske foredragsholdere, der (efter sigende, mit Slovensk er en anelse "rusty") leverede gode input.



Den sidste foredragsholder leverede en 40 minutter lang salgstale om hans såkaldte email permission database, som han tilbyder kunder at købe adgang til. Jeg er stærk modstander af at man køber sådanne databaser og herefter bombarderer publikum. Og derfor var jeg også temmelig oprevet da jeg hørte at netop denne foredragsholder havde modtaget "enormt mange" spørgsmål, hvilket indikerer at deltagerne var meget interesseret i at købe sådanne data.

Ouch. Men det kommer til at ændre sig i Slovenien, som i andre steder, hvor jeg er sikker på at lovgivningen på sigt vil dæmme op for sådanne tiltag.

Pan Europæisk Email Marketing Undersøgelse godt på vej

Det har taget længere tid end forventet, men nu er vi godt på vej. Den første Pan Europæiske Email Marketing Undersøgelse, der officielt hedder FEDMA Pan European Email Marketing Benchmark, vil blive udgivet i oktober 2009.

Som formand for FIMAC har jeg til syvende og sidst ansvar for gruppen, der skal forberede undersøgelsen, markedsføre den mhp. at tiltrække data samt færdigstille rapporten. Det bliver spændende, og, ligesom den første FEDMA European Direct Marketer of the Year Award, endnu et svendestykke for at bevise value-add fra FIMAC til direkte og interaktive markedsførere i Europa.

Hensigten er at rapporten skal udgives som en samlet Pan Europæisk benchmark, men også som landerapporter i de lande, hvor vi kan opnå kritisk masse i dataindsamlingen. Jeg håber at Danmark kan blive et af de lande. For jeg ved at mange email markedsførere mægtig gerne vil kunne sammenligne egne resultater med andre fra samme industri.

Vil du deltage ved at rapportere dine data til gavn for den samlede rapport, kan du skrive til mig. Alle, der bidrager med reelle data får den Europæiske Benchmark rapport helt gratis.

5/22/09

En uvirkelig oplevelse i Ljubljana - kundeservice, der sparker legemsdele igang

Efter at have leveret en intern workshop for 50 medarbejdere hos Mladinska Kniga - Slovenien's største forlag med bogudgivelser, magasin udgivelser, 60 boghandel butikker m.v. - var jeg presset for tid for at kunne færdiggøre mine foredrag på et seminar næste dag. Men spise skulle jeg. Så jeg gik ned i Ljubljana centrum på en restaurant, hvor jeg havde spist frokost med selvsamme kunde tirsdag eftermiddag, som en del af forberedelsen til workshoppen.

Ankommet til restauranten fandt jeg et bord og fik hurtigt bestilt et par retter. Men der gik temmelig lang tid inden den første ret kom. Jeg bad derfor om at regningen kom sammen med den anden ret, idet jeg påpegede at jeg havde lidt små-travlt. (klokken er på dette tidspunkt omkring 21, og jeg havde endnu nogle timers forberedelse til mit 3 timer lange foredrag den næste dag).

Maden var god, cola'eren smagte som de skulle, men da regningen blev præsenteret var det med den højest overraskende melding "vi har besluttet at du ikke skal betale for maden - kun de to colaer du har drukket". Jeg var ikke helt sikker på at jeg havde hørt rigtigt og sagde "excuse me?". Han gentog, og jeg har helt sikkert lignet en stor overraskelse. Det tog mig faktisk det meste af en time at komme mig over oplevelsen. Så god var den.

Se det er en kundeoplevelse og en restaurant, der - uagtet at mange kunder sandsynligvis er turister og forretningsrejsende - tager sine egne kvalitetskrav alvorligt.
En oplevelse, som jeg helt sikkert vil fortælle igen og igen. Restauranten hedder iøvrigt Gostilna, og kan findes på denne webadresse.

DSB - I STINKER

Jeg er fløjtende ligeglad med om det hedder DSB, DSB First eller noget helt femte. For en ting er sikkert og vist; DSB i stinker.

Man kan til nøds leve med at man jævnligt må finde sig selv i oprejst position hele vejen fra Rungsted Kyst til København H. Men den oplevelse jeg havde tirsdag morgen, vil jeg helt enkelt ikke finde mig i. DSB præsterede det ypperste indenfor dårlig service og dårlig kommunikation i verdensklasse.

Jeg plejer at tage toget fra Runsted Kyst til Kastrup Lufthavn. Det er en behagelig måde at rejse på. Men ofte er der forsinkelser. Det lærer man så at føje sig efter - så jeg plejer at tage afsted i god tid - typisk så jeg tillader op til 30 minutters tog-forsinkelse. (er det ikke helt åndssvagt at man skal kalkulere med at togene ikke kommer frem rettidigt?)

Anyway, tirsdag morgen skal jeg til Kastrup. Jeg ankommer stationen, toget kommer med få minutters forsinkelse, skiltet viser at toget kører til Malmø. Der er ingen kommunikation, og man forventer derfor at alt er som det skal være. Jeg stiger på toget, hvor jeg og min bagage er så heldig at få lov til at øve os på at balancere sig selv og hinanden lige indenfor døren. Toget var som sædvanlig prop-fyldt. Da vi nærmer os København H, fortæller speakeren at toget ikke kører videre. At man skal stige af på København H, og vente på det næste tog mod Malmø, der kører ca 15-20 minutter senere.

MEN - speakeren fortæller så, at dette tog iøvrigt er 15 minutter forsinket.

Her står jeg så på perronen og prøver at forstå om jeg så risikerer at komme for sent til mit fly. Det bruger jeg 5 minutter på, hvorefter jeg indser, at er der bare 5 minutters yderligere forsinkelse, så kommer jeg for sent.

Modvilligt må jeg ty til at hanke op i min bagage og løbe op til taxaholdepladsen ved Tivoli. Irriteret må jeg konstatere, at hvad der startede som en god dag uden stress, pludselig var en møg-irriterende start på hvad der skulle blive en lang dag. Men jeg var - og er stadig - også kraftigt irriteret over, at jeg blev nødsaget til at påtage min en yderlige omkostning på 220 kroner - bare fordi DSB efter så mange års øvelse, stadig ikke kan finde ud af dette her.

DSB, i stinker. Og jeg ærgrer mig over, at jeg - såvel som min familie - er nødsaget til at spytte penge i jeres kasse jævnligt i mangel af fornuftige alternativer. Og jeg ærgrer mig over, at de mange mennesker i Nordsjælland og andre steder, der fornuftigt fravælger bilen til fordel for toget, gør det samme.

I fortjener ikke vores forretning før i som minimum kan finde ud af at kommunikere jeres forsinkelser etc. på en ordentlig måde.

Dig, der er ansvarlig for dette område i DSB: Gå hen i DSB's skammekrog og skam dig (hvis der ikk er plads, så tag et nummer). Men glæd dig over, at DSB fremover får en fremtrædende rolle i mine foredrag. Og vid at jeg vil genfortælle denne historie så tit som jeg overhovedet kan.

5/18/09

FEDMA Holmen Paper Direct Marketer of the Year: Vinderen er fundet

Jeg havde fornøjelsen af at være juryformand for FEDMA Holmen Paper Direct Marketer of The Year Award. I år var første gang prisen blev uddelt. Det gjorde den ved et storstilet arrangement i Madrid for lidt over en uge siden.

Vinderen og nogle videos fra prisuddelingen kan du se her.

Helt som forventet var der ingen danskere blandt de nominerede. Årsagen skal naturligvis ses i at prisen ikke har været markedsført i Danmark, der som bekendt ikke er særlige aktive med en dedikeret Direct Marketing Association. Forhåbentligt vil vi se nogle danske nomineringer næste år - for jeg ved at der er nogle stykker derude, der har gjort sig fortjent til en nominering.

5/17/09

Evaluering: Kurset email markedsføring og nyhedsbreve hos Huset Markedsføring

Så er evalueringen fra før omtalte kursus om email markedsføring og nyhedsbreve klar. Kurset arrangeres af Huset Markedsføring. Dette kursus gentages i både København og Ålborg efter sommeren. I tillæg hertil er der yderligere ét kursus på vej, der følger op på dette. Mere om det når det er lanceret.

Jeg er ikke helt tilfreds med min indsats på kurset, men har fået tilstrækkelig input til at gøre det bedre næste gang. Målet er at opnå en gennemsnitlig evaluering på de personlige parametre på 4,30 og 4,2 på indholdet (der måles fra 1 til 5, hvor 5 er bedste). Ser jeg bort fra lovgivningsområdet, der ikke kommer med næste gang, skal jeg hæve med 0,15 på indholdsdelen og holde niveauet på de personlige evalueringsparametre.

Her kan du se deltagernes evaluering af det første kursus.

5/14/09

Foredrag eller undervisning er ikke to sider af samme sag

Igår havde jeg fornøjelsen af at undervise på kurset "email markedsføring og nyhedsbreve" i regi af Huset Markedsføring. Deltagerne var en gruppe af overordentligt interessante marketing folks fra primært større (kendte) danske virksomheder. Nitten personer i alt.

Denne post skriver jeg for påminde mig selv om, at jeg skal træne undervisningssituationer noget mere. For der er stor forskel på at levere 45-60 minutters "keynote"/foredrag og at levere indhold over en hel dag. Særligt når deltagerne kommer med meget forskellige forudsætninger. Igår var erfaringsgrundlaget hos deltagerne fra ingen erfaring til mange års erfaring med email marketing området.
Det er en udfordring. Men det er en udfordring jeg tager. For det er nærmest umuligt at tiltrække en homogen gruppe af mennesker til et kursus. Der vil altid være forskel i hvad deltagerne ved, hvilke erfaringer de har osv.

Men som sagt, ingen udfordring er for stor for den, der bærer viljen i hjertet.

Til gengæld er det interessant at blive udfordret på ens budskaber. Det blev jeg igår, og i modsætning til hvad pågældende deltagere synes, så er det interessant at få dette modspil. Faktisk er det givende. For de input, som de deltagere, der er mest fremme i skoene, giver, er væsentlige indspil til forbedringer af kursusindholdet. Og hvis man som jeg higer efter at levere en top-oplevelse og optimal værdi til deltagere - så er det guf.

Huset Markedsføring gentager forøvrigt kurset i både København og Ålborg senere i år.

5/5/09

Lange tekster eller korte tekster til direct marketing?

En hurtig reminder: Lange tekster virker. Længe leve lange tekster.

Det er irriterende, men sandt. Lange tekster i salgsbreve, emails, på websites osv. virker.

Men her er en anden reminder: Korte tekster virker. Længe leve korte tekster.

Det er sandt, som forventet. Korte tekster i salgsbreve, emails, på websites osv. virker.

Så nu ved du det.

Men hvad der virker for dig, er en anden sag. Og selvom du tror at du skal lade en tekstforfatter, eller hvem der nu producerer dine tekster, træffe den beslutning for dig, så tager du fejl. Du skal sætte dig i førersædet og så skal du gøre det eneste rigtige: TESTE. Teste. Teste.

Desværre gider de fleste markesførere ikke teste. Og så sker det. Alle fremturer under forståelsen af at tekster skal være korte og koncise - at lange tekster bare ikke duer.

Og det kan tests som sagt modbevise igen og igen og igen.

5/2/09

Kan email markedsføring betale sig for små og mellemstore virksomheder?

Det er et interessant spørgsmål, som må besvares med et andet spørgsmål; det kommer an på hvor perfekt afviklingen af email markedsføringen skal være?

For faktum er, at sikring af levering af emailen er et område, der kræver mere indsats hos email markedsførere. Hvor meget, der skal arbejdes med det, afhænger i høj grad af hvordan man sender emails ud. Mange email marketing systemer har godt check på det - desværre ikke de danske udbydere, der ikke har størrelse til at kunne dedikere ressourcer til at arbejde med området. Det har de store amerikanske fødte systemer som Silver Pop, Exact Target og Alterian, men desværre oplever man også fejl og uhensigtsmæssigheder ved anvendelse af disse systemer.

Og så den anden pine; at få din email til at se ordentlig i de mange forskellige email klienter; outlook, Lotus Notes, gmail, hotmail, mail.dk osv. For ikke at nævne, hvordan emailen ser ud når den læses på en mobil telefon.

For mig eget vedkommende må jeg erkende, at jeg ikke har ressourcer til at afvikle mine sporadiske email nyhedsbreve korrekt. Da jeg ikke rigtig sælger noget i email nyhedsbreve, kan jeg heller ikke bruge 20 timer på at forberede og klargøre et email nyhedsbrev til udsendelse. Så jeg gør det som så mange andre; så godt jeg kan med de ressourcer jeg har til rådighed - og det princip bør små og mellemstore virksomheder også følge.