12/13/08

MICHAEL LEANDER FORMAND FOR FIMAC - FEDMA'S INTERACTIVE MARKETING COUNCIL

Så er det officielt. Jeg - Michael Leander Nielsen - har nu fået tillidshvervet som formand for FIMAC - FEDMA's Interactive Marketing Council. FEDMA er en forkortelse for Federation of European Direct and Interactive Marketing.
FEDMA blev skabt i 1997 som en fusion af European Direct Marketing Association (EDMA) og Federation of European Direct and Interactive Marketing.

FEDMA er en paraply organisation for direct og interactive marketing i Europa. Baseret i Bruxelles i Belgien, driver organisationen lobby virksomhed indenfor områder, der har betydning for direct & interactive marketing industrien i Europa.

FEDMA medlemmer i Europa
Medlemmerne er de nationale DMA's (Direct Marketing Associations). I Danmark har vi desværre kun en klub under Dansk Marketing Forum, men i en lang række lande i Europa har man etableret selvstændige foreninger, der alene fokuserer på direct & interactive marketing. SWEDMA i Sverige og NORDMA i Norge er to eksempler på nationale foreninger, der fungerer endog særdeles godt.
Desuden tæller FEDMA 200 direkte medlemmer. Disse er hovedsageligt toneangivende direct marketing bureauer samt mange af de mest professionelle direct marketing brugere i Europa.

Hvad skal FIMAC beskæftige sig med?
FIMAC er et resultat af at FEDMA har valgt at slå de - nu forhenværende - kommiteer såsom Legal Affairs Committee, Ethics Committee og Postal Affairs Commitee sammen til én, nemlig FIMAC. Dvs. med undtagelse af List Council, der fortsætter som selvstændigt organ.

FIMAC skal naturligvis beskæftige sig med områder, der er relevant for direkte markedsføring og interaktiv markedsføring. Men hovedfokus skal være på "cross-border marketing". Her er der nemlig en række interessante problemstillinger, som mange virksomheder, der bedriver markedsføring på tværs af landegrænser bokser med.

Derudover har FIMAC tre hovedområder, der skal afvikles med et strengt operationelt fokus;

- udvikling af Pan European benchmarks indenfor områder som email marketing, direct mail og mobile marketing
-vidensdeling på tværs af landegrænser, for eksempel indenfor områder som list broking, legal og best practices
- FEDMA Direct Marketer of the Year Award - en ny pris, der er indstiftet af FEDMA og som uddeles første gang ifm. NEXT Marketing i Barcelona i juni 2009

Hvem er med i FIMAC?
FIMACs medlemmer tæller ca. 30 personer fra 15 lande. Alle er de naturligvis medlemmer af FEDMA. Og så er de ligeligt fordelt mellem repræsentanter fra lokale DMA's, virksomheder og bureauer.

Kan jeg gøre en forskel?
Jeg glæder mig til denne udfordring. At skulle lede og koordinere arbejdet i FIMAC samt forholde mig til 30 vidt forskellige personer, der hver især har forskellige indgangsvinkler til FIMAC, og - naturligvis - også forskellige agendaer.

Du kommer til at høre mere på disse sider.

12/8/08

KAN VI SÅ FÅ STYR PÅ DEN DATABASE: KUNDEUNDERSØGELSER


For det første her øverst video som er en del af mit seneste påfund "The Travelling Salesman". Hensigten er at filme og fotografere fra forskellige steder krydret med morsomme historier og alvorlige oplevelser, der skal handle om markedsføring, salg, kundeoplevelsen og innovation. Det kommer snart på sin egen blog, hvor også andre vil dele deres oplevelser.

Tilbage til historien.

I sidste uge tilbragte jeg nogle gode dage i Bruxelles. Jeg boede på Le Châtelain All Suite Hotel. Hotellet er helt udmærket og anbefalelsesværdigt, men formår dog ikke at være 100% gennemført i konceptet, som for deres vedkommende er luksuriøse omgivelser med smag og kræsning for detaljen. Men det er en anden sag.

For sagens kerne er, at der på skrivebordet lå en overraskelse. Nemlig et trykt lille skema, hvor jeg blev bedt om at evaluerere hotellet på en række punkter. Fint, tænkte jeg da jeg så det. For det er efterhånden sjældendt at hotellerne gør sig den ulejlighed at bede om feedback.
Kort tid før jeg forlod hotellet udfyldte jeg skemaet til punkt og prikke. Inklusive kommentaren om, at det var ærgerligt at venstre dør ind til brusekabinen faldt ned i hovedet på mig tidligere på morgenen. Og inklusive oplysningen om at jeg boede på værelse 405.
Grundlæggende havde jeg været godt tilfreds med hotellet, og særligt med med de fire medarbejdere i receptionen, der var særdeles behjælpelig med at ringe til tandlæger for mig aftenen før. (Iøvrigt hvis du skal bruge tandlæge udenfor normal åbningstid og/eller bruge taxa udenfor de normale turistdistrikter i Bruxelles - så kan det anbefales at tage din fransk eller flamsk parlør med.)

Da jeg tog den ventende hotel-van-ombygget-til-taxa til lufthavnen om eftermiddag, tænkte jeg her skal jeg også bo næste gang jeg er i Bruxelles. Her er iøvrigt nogle fotos jeg tog i Bruxelles. Ikke fordi jeg tror at du er specielt interesseret, men mere så jeg kan teste hvordan Picasa integrerer med Blogger :-)

Walking around Brussels, December 2008


For få dage siden fik jeg så denne email.













Og så blev jeg rigtig skuffet. For det er jo beviset på at man ikke har styr på databasen. Eller rettere at man har valgt at køre to forskellige kundetilfredhedsprocesser analogt.

Det danske selskab TeleFaction arbejder med begrebet "The Moment of Truth". Og dette var et ægte tilfælde af netop dette.

Men hvad har det så med databasen at gøre?
Når dette hotel nu har gjort sig den ulejlighed at spørge om gæsternes tilfredshed, skal de også gøre det ordentligt. Dvs. at de skal vælge om de ønsker at anvende anonyme besvarelser via trykte skemaer, der distribueres via værelserne og holde sig til indsamling alene via email og online indtastning. For den anden variant kan de ikke styre. Altså at gøre både/og. For nogle gæster vil sandsynligvis forlange at være anononyme. De vil måske godt udfylde skemaet, men ikke påføre personhenførbare oplysninger.

Selv tror jeg at den bedste måde at gøre dette lille nummer på er at spørge gæster ifm. indchecking eller udchecking om man har lyst til at deltage. Denne "permission to survey" markeres så i reservationssystemet, hvor også email adressen optræder. Ved udcheckning skal emailen så aktiveres - helst af den person, der foretager udcheckningen. Alternativt ved at der foretages en "kørsel" sidst på dagen hver dag, hvor dagens udcheckede gæster emailes.

11/30/08

DIREKTE MARKEDSFØRING I LETLAND ER IKKE SÅ LET ENDDA



I sidste uge var jeg taler ved Baltic Direct Marketing Conference, der foregik i Riga.
Et interessant arrangement med talere fra flere lande. En af dem var Drayon Bird, som du kan høre og se på videon øverst. Drayton var helt sikkert ikke i sit es, han var faktisk meget syg, men gennemførte professionel som han er alligevel.

Jeg havde længe forinden været ret spændt på hvordan mit indlæg under titlen "How to setup and successfully execute a permission based email marketing program" ville blive modtaget. Særligt fordi indlægget blev synkron tolket til lettisk. Og da jeg har en uvane med at improvisere en del undervejs, er der jo stor fare for at oversætteren ikke ville fange pointerne. Men at dømme fra de ca 120-130 deltageres reaktioner, tror jeg at det gik meget godt med det.

Konferencen blev godt modtaget, og det var spændende at tale med nogle af deltagerne om deres brug af direkte markedsføring.

Vanen er den anden natur - også i de baltiske lande
Mest interessant var det at tale med et par af specialisterne under aftenens middag for talere og spidserne i Latvian Direct Marketing Association.

Min forventning var at netop de baltiske lande ville være meget proaktive på direkte markedsføringsområdet. Og særligt på interaktiv markedsføring. Men der tog jeg helt fejl. Et par af bestyrelsesmedlemmerne fra LTMA fortalte mig, at den største hurdle er at overkæmpe vanen som den anden natur. Tilsyneladende har de lettiske beslutningstagere meget svært ved at flytte sig fra det traditionelle marketingmix til et - måske - mere direkte, relevant og effektivt mix. Det er - også i Letland - branding og massemarkedsføring, der er på agendaen hos de fleste virksomheder.

Og i den forbindelse kan jeg ikke lade være med at tænke over hvor lang tid det så vil tage før de interne processer er på plads for at kunne udøve direkte markedsføring effektivt. Tænk blot på hvordan situationen er i Danmark. Virksomheder i hobetal ignorerer stadig arbejdet med at skabe en god database, hvor kunder og emner er profileret og bliver forskelsbehandlet.

Opfølgning til denne artikel senere. Nu er der lige nogle børn, der står op :- )

11/22/08

MODERNE SALG OG MARKEDSFØRING - EVENT I ROSKILDE

Som en del af Global Entrepreneurs Week var Erhvervsssamarbejdet Sjælland og Væksthus Sjælland vært ved arrangementet "Nyeste Trends ved Salg og Markedsføring".
Og lad mig starte med at fortælle, at arrangørernevar meget professionelle fra første forespørgsel til jeg ankom på stedet. Dejligt.

Som skrevet var emnet salg og markedsføring. De inviterede talere var Tania Ellis (bæredygtighed, Corporate Social Responsibility, afbilledet nedenfor), Frank Pandura (aka Mr. Horsens), Ole Nørgaard fra Responsfabrikken, den lokalt forankrede Johnny Schäffer fra Internetservice, borgmester Poul Lindor Nielsen og jeg (Michael Leander - afbilledet).


Det var et super godt arrangement. Med omkring 100 mennesker tror jeg at der var fuldt hus.
Til venstre kan du lige skimte Tania Ellis. Hun leverede nogle gode eksempler på CSR - Corporate Social Responsibility og bæredygtighed. Og mange af dem var tykt søgte - altså forsøg på at spinde credit på bæredygtighed uden at have noget at "ha det i", som vi siger på Fyensland.

De siger location er alt.
Det foregik i Gimle. Et sted jeg aldrig har været før. Gimle er et koncertsted centralt i Roskilde Og det var en oplevelse. Jeg var heldig at min ældste kammerat Michael Wagner (fra Soliditet) også deltog.

Arrangørerne havde valgt en super location, synes jeg. Vi var i Gimle's "Tanken" - et mørkt lokale i med en ophøjet belyst scene, der var proppet med alskens musik-udstyr, mikrofoner og et lærred. Lyden var god, og teknikerne dernede havde check på det. Dejligt. Det mindede faktisk en del om teater i Gelsted i gamle dage :- )



Tidspres igen
, igen
Ligesom i Bruxelles - og to gange i Zürich for den sags skyld - var der desværre uforudsete forsinkelser. Det betød at talerne skulle afkorte præsentationerne. Og det synes jeg at de gjorde godt.

Men jeg lærer det altså aldrig. Som du måske ved, har jeg i forvejen udfordringer med at holde mig inden for tidsrammerne. Jeg mister "lissom" sans for tid under mine foredrag - ihvertfald indtil jeg har givet et foredrag med samme inhold 3-4 gange.

Men i fremtiden nægter jeg altså at afkorte min præsentation. For man prøver jo at skabe en sammenhængende historie. Og når man så skal afkorte den med 7, 10, 16, 20 minutter, så har man ikke længere en sammenhængende historie. Og det er næsten ligeså utilfredsstillende som ikke at vide, hvilket niveau af erfaring, kompetence og/eller interesse man skal underholde.

Tilbage til Roskilde, hvor jeg iøvrigt ikke har været siden jeg leverede et oplæg til CRM leverandøren SuperOffice i 2004 eller 2005. Her gør Væksthus Sjælland og Erhvervsssamarbejdet Sjælland et godt stykke arbejde med at hjælpe iværksættere. Så er du iværksætter - så overvej at tage kontakt med et af Væksthusene rundt om i landet. Det er god rådgivning, og et godt sted at starte for at identificere om du eventuelt har behov for kommerciel rådgivning.

Hovedparten af deltagerne var fra området omkring Roskilde. Og på vejen hjem kom jeg til at tænke på, hvor dejligt imødekommende folk som regel er i provinsen. Helt nede på jorden og så slipper man for al den prætentiøsitet, som man ofte oplever ifm. sådanne arrangementer i hovedstæderne.

Ekstra web-seminar som opfølger på arrangementet i Roskilde
Du kan deltage på et web-seminar, der arrangeres som en forlængelse af marketing og salg eventet i Roskilde. Der er 50 gratis pladser efter først til mølle princippet.

Læs mere lige her

11/7/08

ONLINE SEMINARER PÅ ENGELSK OG ET PÅ DANSK, MEN GRATIS HVIS DU ER HURTIG

Jeg vil LIIIGE nævne disse online seminarer (webinarer), som du accesserer fra din browser på dit kontor, derhjemme, på et hotel, eller hvor du måtte befinde dig.


Der er i skrivende stund stadig gratis pladser på Email marketing profiling og på sådan skaber du positive oplevelser i din markedsføring.

Check it out ....

11/6/08

DONG DONG ENERGY - ELLER RETTERE: DING DONG

Idag har vi modtaget en uadresseret konvolut fra DONG. Og dette er sandsynligvis det største marketing-frås jeg nogensinde har oplevet. (nu tæller jeg ikke mine egne fejltagelser med her:-).

DONG Energy vil gerne sælge fibernet. Og det er der intet i vejen for. Snarere tværimod virker fibernet til at være en god løsning med flere fordele indbygget.

Så produkt-ideen er god nok. Men metoden. "NEJ". 

Tilfældigvis er vi kunde hos ding-DONG. Mig bekendt har DONG aldrig ulejliget sig med at henvende sig til min husstand angående fibernet. Hverken via direct mail eller email. 

Men det gør de så nu. Og ovenikøbet i storslået, prangende stil. 

Indholdet i førnævnte konvolut adresseret "Til Husstanden xxxvej 9, 2970 Hørsholm" er intet ringere end omfangsrigt. I ord og billeder forsøger ding DONG at forklare om fibernettets fortræffeligheder, udbydere af internet, telefoni, digitalt TV og video on demand. Og jo, der er naturligvis også en masse bilag. (Det har man sikkert læst ofte kan være effektivt når man vover sig ud i direkte markedsføring, eller rettere; direct mail). Et af bilagene har titten "Vil du grave eller skal vi?". Rasende spændende.  Og så alligevel overhodet ikke interessant, hvis man ikke allerede har taget stilling Fibernet ideen.

Den samlede direct mail pakke er dyr. Hvor dyr er vanskeligt at vide, når man ikke kender oplaget. Men et gæt i niveau mindst DKK 50 pr. modtager inklusive bureau- og øvrige produktionsomkostninger er i den lave ende. 

Men det har man sikkert vurderet er nødvendigt. Særligt fordi det er en forudsætning da tilbuddet fordrer at mindst 20% af beboerne i lokalområdet bestiller inden den 8. december 08. 

ding DONG .

Hvorfor vælger man at bruge så megen energi på at sende en uadresseret mailing afsted? 

Hvorfor ikke nøjes med et adresseret brev, der kort fortæller om fordelene, og indbyder til at rekvirere mere information, søge mere information på internettet eller blive kontaktet af en telemarketing sælger.

Ja, jeg spørger bare. For denne her mailing kommer 

- ikke til at realisere de (sikkert vage) målsætninger for kundeakkvisition
- ikke til at få modtageren til at forstå hvad det egentligt handler om, og dernæst træffe et valg
- ikke til at aktivere mig til at aktivere mine naboer og andre i "lokalområdet" til at gå med på fibernet

Og nej, jeg kommer heller ikke til at grave de 15-20 meter fra husmuren til et sted i nærheden af skellet. Og jeg kommer heller ikke til at betale DKK 4.000 pr. 10 meter for at få ding DONG til at gøre det.

Til bureau og projektleder: ding DONG - hallo, er der nogen hjemme.

Det gode er at denne kampagne synliggør at der ihvertfald ikke er krise hos Dong Energy. Og da slet ikke hos bureauet, der har medvirket. Længere.

(når jeg har tid skal jeg nok scanne kampagne-elementerne, for jeg skal bruge denne kampagne som et rædselseksempel på det næste 50 foredrag jeg afholder i ind- og udland). 

11/5/08

Oops - Aurora og den klassiske brøler


Ja, der er altså ikke noget, der hedder Onsdag den 20. november 2008. Var der nogen, der nævnte korrektur eller kvalitetskontrol?

Eller er det i virkeligheden en meget tidlig banner-reklame for et arrangement, der skal foregå langt ude i fremtiden, når kalenderen møder onsdag den 20. november næste gang?

Eller måske fordi sloganet er 

Don't seek praise - seek criticism?

I sidstnævnte tilfælde, synes jeg at det er lige kreativt nok. 

11/2/08

EN GOD OG EN FANTASTISK DÅRLIG KUNDEOPLEVELSE PÅ VICTORY HOTEL, GAMLA STAN I STOCKHOLM


Jeg har ikke skrevet på denne blog længe. Dels fordi den tid jeg har haft tilovers, er prioriteret til www.meemoo2.com - en engelsk og tysksproget blog om markedsføring.
Men også fordi blogger helt enkelt ikke er så let tilgængeligt som f.ex. WordPress. Så inden længe skifter denne blog også til WordPress.

Men her er en af talrige oplevelser fra de seneste måneders aktivitet.

Som du måske ved kan det være ganske vanskeligt at finde et fornuftigt hotel i Stockholm i prisgruppen 1000-1300 danske kroner, hvis hotellet skal være centralt og iøvrigt tilbyde de faciliteter, som en "travelling salesman" ønsker sig. Dvs. sikkerhed for internet, rimeligt arbejdsbord osv.

Victory Hotel på den ufede måde
For nogle uger siden, var jeg sammen med en kollega (afbilledet t.h.)- endnu engang - i en situation, hvor vores 2-3 foretrukne hoteller var fully booked. Så vi måtte ty til alternativerne. Og et af de billigste af de dyre var Victory Hotel (indgang vist på billedet ovenfor). Et "Small Luxury Hotel" beliggende i Gamla Stan. Logoet har inkorporeret 5 stjerner, men reelt er det et 4 stjernet hotel.

Hotellets concept er maritimt. Hvert værelse er navngivet efter og proppet med memorabilia om en given (svensk) sømand. Dvs. på mit værelse hang der maritime billeder, aftryk af eksamensbevis fra sømandsskolen osv. som forsøgt illustreret i billedet til venstre.

Og det blev ved guder en nat præget af søsyge. Da jeg langt om længe gik til køjs, viste det sig at sengen hældte 30 grader. Og skulle du ikke have prøvet det på en gyngende færge e.l. kan jeg her afsløre, at det ikke er en behagelig søvn man får.

Jeg valgte - sædvanen tro - at æde min arrigskab, og ringede ikke til receptionen klokken sent. Næste morgen måtte jeg naturligvis undersøge hvad der var galt med sengen. Det viste sig, at det ene ben var delvist brækket af. Dette sammenholdt med at den tarvelige seng, der ingen steder hører hjemme på et 4/5 stjernet hotel, gjorde ingen lykke for mig.

Til gengæld var receptionisterne helt i top. Både ved indchecking, men særligt da jeg skulle have leveret en pakke til hotellet. Dette havde jeg meddelt ved ankomst. Pakken skulle komme ml. 7 og 10. Næste morgen ved 7-tiden gik jeg ned for at spørge til pakken. Receptionisten var helt med på hvem jeg var og at pakken skulle komme. Den var ikke ankommet, og hun lovede at kontakte mig såsnart den gjorde. Og det gjorde hun. Så fin service.

PS: Ham, der nappede min Mount Blanc kuglepen på flyet fra Stockholm til København den 17. oktober må godt lige sende den til mig .... .


.

7/25/08

UHELDIGE ANNONCE PLACERINGER MED NEGATIV EFFEKT


Det er ikke kun på online medier, at annoncører kan komme uheldigt afsted med annonce placeringer. Også outdoor kan medføre nogle uheldige situationer.

Nedenfor nogle eksempler på annonce placeringer, der mildest talt er kommet i dårligt, forkert og komplementerende selskab. I sidstnævnte eksempel er selskabet dog lidet flatterende.

Har du selv eksempler på uheldige placeringer, hører jeg meget gerne om det.

Kaffe banner annonce ved siden af artikel, der forklarer at kaffe kan forårsage det første hjerteanfald for nogle mennesker. Dekord?













Artikel om hjerneskadet person ved siden af en annonce med teksten "Hey Genius - havd er dit IQ? Ooops.
















Ja kønt er det ikke. Mon gutten der satte disse posters op gjorde dette med vilje? Jeg tror det.















Den er ikke god for Rothmanns. Eller er den?



















Ikke helt klar - men alligevel uheldig nok

7/23/08

HVEM SKAL INTERESSE SIG FOR LEAD SCORING? MARKETING ELLER SALG?

I 1998 stiftede jeg for første gang bekendtskab med "lead scoring". Ikke lead segmentering, men kvalificering af leads på baggrund af en række kriteria, der skulle medvirke til at determinere om et lead havde en reel mulighed for at blive konverteret til en kunde. Dengang var det højest relevant, idet vores daværende tilbudsprocess ikke alene var lang, men også frygtelig dyr. Udvikling af et tilbud kunne snildt løbe op i hundretusinder af kroner.

Idag funderer jeg over hvad årsagen er til at der ikke er flere - såvel B2B som B2C markedsførere - der har taget lead scoring i anvendelse. Når de ikke har gjort det, betyder det at alle leads (sandsynligvis) behandles ens. Tænk over det og husk på de tre sidste gange du registrerede din interesse på et websted, tilmeldte dig et nyhedsbrev eller bad om at modtage produkt materiale. Blev du i den forbindelse stillet spørgsmål, der kunne medvirke til at kvalificere dig?

Min påstand er at hvis vi vil effektivisere ROMI - Return on Marketing Investment - skal vi begynde at interessere os for det. Den gamle mani med at marketingfolkens kun vil bede leads om at udfylde de absolut mest nødvendige informationer tåler fornyet stillingtagen.

Lad mig forklare.

Når vi kun beder om navn og email, fylder vi vores (permission eller respons) database med en frygtelig masse mennesker om hvem vi ved - ja - ingenting. Respondenter, der lander i din database kan være alt fra ligegyldige osere til repræsentanter fra din største kunde. Som marketing person kan du naturligvis glædes over, at du kontinuerligt ekspanderer antallet af interessenter. Men så er det også sagt.

For kvaliteten af dine respondenter kan du ikke sige noget om. For du har ikke kvalificeret dem som en del af lead akkvisitionsprocessen.

Hvad du som minimum bør overveje
I Danmark er der mange synspunkter på dette område. Mit er at hvis du vil arbejde med en større grad af kvalitet i din lead akkvisition, en øget integration ind imod din salgsorganisation, bør du tage initiativ til sammen med salgsorganisationen at designe og eksekvere et lead scoring program.

Hvis du er på B2C markedet, kan du starte med at spørge interessenter om de er en potentiel kunde, har handlet hos dig før o.l. Er du på B2B markedet kan du gå lidt længere og spørge ind til om man påtænker at købe produkt x/skifte leverandør indenfor 3 måneder, 6 måneder, 12 måneder. Dette sammen med andre psykografisk indikative spørgsmål kan medvirke til at du vil opleve en øget konvertering fra lead til kunde.

Denne artikel stillede spørgsmålet; hvem har ansvaret marketing eller salg? Mit input er at de har begge. Marketing og salg skal koordinere behovet, processen og stille målsætningerne, medens det som oftes vil være marketing, der ejer processen for så vidt angår lead generering, og salg, der tager over i relation til den personlige salgsindsats.

Dette var en pludselig indskydelse. Jeg har tænkt mig at følge op med flere og mere detaljerede artikler om emnet, og så har jeg også et par eksempler, der måske kan være interessant for dig at læse om.

Hvis du også gider at læse om salg og markedsføring på engelsk, kan du eventuelt tilmelde dig Meemoo2 Marketingboss her.

SALGSUDVIKLING: HUNTEREN OG FARMEREN ER TILBAGE - IGEN

Hunter og farmer princippet var for 15-20 år siden på mode. Nu er begrebet tilbage hos salgsledelsen i virksomheder, der både skal fokusere på lavere akkvisitionsomkostninger og øget fastholdelse/udvidelse af kundeandel hos eksisterende kunder.

Denne artikel har tidligere været bragt i forskellige medier, første gang i magasinet ”Salgsledelse”, der udgives af Mercuri International. Nedenstående version er opdateret Juli 2008.

Det er som med modebranchen. Den farve, der var moderne for 10-15 år siden, kommer tilbage igen. Det er vi mange der ved - og vi kan derfor med ro i sindet læne os tilbage og nøgternt konstatere; ”det har vi set og prøvet før”. Sådan er det også med Hunter og Farmer begrebet. Næsten.

For 15-20 år siden lærte dygtige salgstrænere og konsulenter os om begrebet. Om hunteren, der var bedst til at jage nye kunder ind i folden, og farmeren, der var specialist i at pleje eksisterende kunder. De to havde en god arbejdsdeling, der gik op i en højere enhed og skabte hver sit fokus på henholdsvis”new business” og ”udvikling af eksisterende relationer”.

Nu er hunteren og farmeren tilbage. Men designet er lidt anderledes, værktøjerne til at understøtte processen er blevet modne og salg/marketingledelsen er bedre synkroniseret idag end dengang. Eller rettere, sådan er det i mange, men bestemt ikke alle, virksomheder.

Princippet genoplivet
Hunter og farmer begrebet indeholder to dimensioner. I den ene dimension arbejder man med salgsstyrkens individuelle, personlige styrker i forhold til de to egenskaber. Nogle salgspersoner er dygtige til at hente nye kunder ind. Andre til at passe på dem. Gennem træning og, ikke mindst, opmærksomhed overfor ”problemet”, kan man gradvist oplære hunteren til at tage farmer rollen og omvendt. For mange virksomheder vil dette være en hurtig genvej til en øget effektivitet i salgsstyrken. Det er dog, efter min opfattelse, ikke nødvendigvis den bedste løsning, hvis man skal vælge mellem de to dimensioner.

Den anden dimension handler om at organisere salgsorganisationen efter hunter/farmer princippet. Det betyder at man organiserer sig således at én gruppe sælgere (huntergruppen) har ansvar for at hverve kunder – eller populært sagt ”hente konkurrentens kunder ind i folden”. Den anden gruppe (farmer gruppen) får på forskellige niveauer ansvar for at pleje relationen, udbygge relationen og sikre kundeandelen og en høj livstidsværdi. Det kan ske gennem account management eller key account management, hvor den enkelte har ansvar for et varierende antal kunder afhængig af volumen, stadie i livscyklus, udviklingsmuligheder o.l.

Og så er der ellers vandtætte skodder imellem de to salgsteams, der hver især skal måles og belønnes forskelligt. (Huntere er, for eksempel, langt bedre egnet til resultatløn end farmere.)

Matematikken fornægter sig ikke
Det er ikke sådan det foregår idag hos hovedparten af virksomheder med en salgsstyrke fra 5 sælgere og opefter. Idag foretrækker langt de fleste salgsledelser at organisere salgsstyrken efter andre dimensioner. Det betyder som oftest at hver enkelt medlem af salgsstyrken skal gøre både og. Det er langtfra den mest effektive model.

Virksomheder som har organiseret sig efter hunter/farmer princippet oplever langt højere effektivitet, specielt i forhold til at konvertere konkurrenters kunder. Samtidig kan disse virksomheder dokumentere en højere kundeandel, øget livstidsværdi og øget tilfredshed hos de kunder, der oplever den nære og opmærksomme kontakt fra en farmer. Dette er også en af årsagerne til at Actimizer - en dansk virksomhed, der har specialiseret sig i udvikling og forbedring af salgseffektivitet, har stor succes.

Egentligt er det ren matematik, som du selv kan regne på bare ved at svare på disse tre spørgsmål:

1. Hvis en af dine sælgere fik mulighed for udelukkende at koncentrere sig om nye kunder, kunne det medføre øget konvertering fra emne til prøvekunde?

2. Kan dine sælgere sælge mere (dybere, op), øge tilfredsheden og, over tid, øge prispunktet gennem en øget kontaktfrekvens hos eksisterende kunder?

3. Når du ser på de personlige egenskaber hos hvert medlem af din salgsorganisation, kan du så med sikkerhed sige at de alle er lige gode til både nysalg og gensalg? Hvis ikke, kan du så gennem træning give ”huntere” farmerens færdigheder og omvendt?

Når du har regnet på de forskellige scenarier for effektivitetsforøgelser, dækningsbidrags-forøgelse som følge af øget kontaktintensitet, markedsdækning idag kontra efter omorganisering, er jeg sikker på at du vil se at modellen kan medføre øgede resultater i din organisation.

I de kommende år handler hunter/farmer princippet ikke kun om de personlige indsatser. Det er i ligeså høj grad et spørgsmål om at udnytte de moderne virkemidler til din fordel. Hunteren behøver nemlig ikke at være en fysisk person. Der findes andre instrumenter, der – afhængig af din situation – med fordel kan anvendes til at hunte kvalificerede leads ind. Det skal ske gennem et tættere samarbejde med marketing, hvis du da ikke allerede er så heldig at du har ansvar for både salg og markedsføring.

Men din instrumentering skal du overveje nøje, og - fremfor alt - teste. Som du ved handler alt i dag om ROI - Return on Investment. Det er derfor vigtigt at du som salgsansvarlig spørger dig selv, hvilket indsatsmix, der bedst kan levere den ROI du fortjener.

Hunteren i version digital og analog
I overført betydning er hunterens opgave at opsøge emner og nedlægge dem. Det kan imidlertid være en kostbare affære, hvis du skal allokere (dyre) salgsressourcer til at bevæge et emne i målmarkedet hele vejen fra ”kold” til”beslutningsmoden”. Økonomien (akkvisitions-omkostninger) vil til gengæld blive forbedret, hvis du evner at kombinere forskellige indsatser til forskellige niveauer i købsprocessen. Tricket er at bruge hunteren der hvor han er bedst: i de afsluttende faser, hvor alle emnets købsmotiver skal kvalificeres og mødes. Der hvor det handler om at fokusere på at få ordren i hus.

Idag findes der en række digitale muligheder for at tiltrække de mest interesserede emner.
Muligheder, der udmærker sig ved at være prisgunstige instrumenter i arbejdet med at konvertere emner fra status ”kold” til status ”interesseret”. Disse muligheder er lettilgængelige og letanvendelige. Men de forudsætter et nært samarbejde mellem salg og marketing. Og de forudsætter at du har afmystificeret målmarkedet og registreret det i dit CRM system, LRM system (f.ex. Actimizer) eller tilsvarende. Har du det, kan du tilgengæld tage både offline og online virkemidler i brug.

Digitale medier som alternativ eller supplement til direct mail, telemarketing o.l. kan - for mange virksomheder – implementeres som et effektivt medie, der identificerer købemodne leads.

Eksempler på dette er direct e-mail, annoncering efter nye kunder via online medier, affiliate programmer o.l. Hovedparten af disse instrumenter kan idag købes på resultatafhængige vilkår. Uanset hvilke instrumenter du tager i brug, skal disse indpasses i LRM – Lead Relationship Management – strategien. Og som tidligere nævnt skal du teste dig frem for at identificere det optimale mix for din LRM strategi. Det er nemlig ikke udpræget sandheden at selv en effektiv lead acquisition marketing maskine er mere økonomisk effektiv end et super godt organiseret hunter-team.

Farmeren, der fokuserer på andele
I ”gamle dage” fokuserede farmeren på omsætning eller dækningsbidrag hos hver enkelt kunde. Idag ved vi at en ensidig fokusering på indtjeningsbidrag ikke medfører hele sandheden når man skal udregne kunders lønsomhed. Mange andre faktorer spiller ind og det er væsentligt for farmerens arbejde, at vedkommende har nem adgang til relevant – intern og ekstern – information, der kan bidrage til at lønsomhedsberegne på det enkelte kundeforhold. Moderne salgsledere vil fokusere på at farmeren prioriterer lønsomhed i det enkelte kundeforhold, og dernæst kundeandel.

Det betyder at farmeren til enhver tid skal have et overblik over alle de ressourcer virksomheden tager i brug for at betjene en given kunde. Der findes mange eksempler på virksomheder, der – når de tager denne type styring i brug – finder ud af at kunder, som de troede var lønsomme, i realiteteten ikke var det. Disse kunder er måske for kravstore, bruger for megen kundeservice tid, reklamerer for ofte, betaler ikke regninger til tiden m.v.

Når du får sat vidensdeling i system således at farmeren kan gøre brug af al den viden virksomheden erhverver om et givent kundeforhold, får farmeren en renæssance, som gør ham istand til at prioritere indsatsen der, hvor den kan gøre mest gavn, og dermed levere et optimalt bidrag til bundlinien.

Effektivisering af både hunterens og farmerens tid
I mere end 10 år har CRM systemer været i brug i mange virksomheder. Dette medførte en forventning om, at disse systemer nærmest uden anden indsats, kunne levere viden til salgsstyrken således at salgsstyrken effektivt kunne ekskvere salgsindsatserne.

Mange virksomheder har desværre måttet sande, at CRM systemer ikke lover for meget. For disse systemer er gode til at styre kunderelationen, men ofte en direkte hæmsko for at det opsøgende salgsarbejde kan genenmføres effektivt. Tit oplever vi, at sælgere bruger alt for megen tid på datasøgning, datahåndtering, administration og irrelevant input af data.

Derfor plæderer jeg for LRM. Men da der ikke findes deciderede LRM systemer, kan det anbefales at anvende systemer, der er udviklet specielt til effektivisere opsøgende salg. I Danmark udbydes der kun ganske få af den slags systemer. I min research har jeg fundet at Actimizer er et godt valg til virksomhed med flere end 8 salgspersoner, der har med opsøgende salg at gøre.

Afslutningvist tre råd til dig, der ønsker at effektivisere salgsorganisationen;

1) Lad dig ikke begrænse af din nuværende salgsorganisering. Du vil finde at når du taler med den enkelte sælger, kan vedkommende som regel placere sig selv som enten hunter eller farmer.
2) Lad dig ikke begrænse af IT systemer, der ikke er tilpasset dine aktuelle behov. IT systemer skal være en hjælp, ikke en hæmsko.
3) Opfat LRM ligeså seriøst som du opfatter CRM.

7/11/08

3 NYE MULIGHEDER FOR AT UDVIDE DIN MARKETING HORISONT

Her er tre gode muligheder for at videreudvikle dine marketing færdigheder. De foregår alle på engelsk, men det er ikke noget problem for dig, vel?

Den første er et helt nyt permission marketing ABC kursus, der afholdes af FEDMA (Federation of European Direct & Interactive Marketing) i samarbejde med Fokus Integrated. På 5 online kurser, vil du lære alt hvad der er at vide om permission marketing – i et internationalt perspektiv. Du kan læse mere om kurset og tilmelde dig her. (Jeg håber virkelig at vi vil se nogle danske deltagere :-)

Den anden mulighed er det sprit nye akademi for direct marketing. Det er startet af den navnkyndige Drayton Bird, som du måske kender som forfatter af en række bestsellers indenfor direct marketing. Formatet er ret unikt. Man starter med én uges intensivt kursus i Bruxelles efterfulgt at træning via online webinars over ét år. Afslutning med eksamen foregår i Bruxelles i september 2009. Læs mere og tilmeld dig her

Den tredje mulighed er den første European CMO Conference. Den foregår i Zürich den 25. september 2008. Konferencen har deltagelse af en imponerende forsamling af internationale talere. De inkluderer David Aaker, der for første gang i fire år optræder ved et arrangement i Europa. Læs mere her.

6/23/08

TV2 HAR IKKE HELT FATTET DET. OVERHOVEDET IKKE

I de seneste uger har det ligget mig på sinde. Men så synes jeg alligevel ikke rigtigt at det tilkom mig at kommentere på - om man så må sige - enkeltsager. Men dagens helt særlige oplevelse får mig alligevel i kridthuset.

Så her kommer historien. Og den er egentlig meget basal, men efter min opfattelse endnu et bevis på at alt for mange markedsførere har for travlt med at vælge farve på Ferrarien, istedet for at tjekke motoren.

Jeg har i de seneste uger oplevet - mindst - to situationer hos vores allesammens online eventyrlige TV2.dk. Fordi vanen er den anden natur, har jeg i mange år brugt TV2.dk som min kilde til nyheder og andet. Men ikke længere. Årsagen er at www.tv2.dk har bommet alvorligt to gange indenfor de seneste få uger.

Børnehavebommerten
Denne børnehavebommert oplevede jeg mindst 10 gange indenfor et par uger. Nemlig at et prominent link fra indholdssider til EM Fodbold siderne på TV førte mig - og alle andre - til en 404 side. Og det har irriteret mig. Ikke kun fordi jeg så ikke kunne læse artiklerne, men også fordi at et af landets mest prominente websteder ikke tjekker den slags ting. Det er helt enkelt for dumt. (det hører med til historien, at linket nu tilsyneladende er ordnet).

"Vi er ignorante overfor kunderne" bommerten
En af de steder jeg - og resten af min husholdning - nok anvender flittigst er TV oversigten. Jeg har - indtil idag - altid fundet DRs for klodset og TV2's lidt bedre anvendelig. Men det er slut nu. For TV2 har valgt at bygge TV oversigten om. For nu at sige det mildt. Ægte web2.0 stil med kulørte lamper og hele molevitten.

Og det er der ikke noget galt i. Jeg er ude med riven fordi man ingen steder får oplyst at der er sket et - radikalt - skifte i layout, udseende, måden man anvender guiden på. Og det er simpelthen for dumt.

Hvorfor ikke bare placere en side, hvor TV2 oplyser om ændringen eventuelt med en kort guide til hvordan man bruger den nye TV oversigt, en hurtig "tour", og naturligvis med mulighed for hurtigt at gå direkte til den nye oversigt.

Det minder mig frygteligt meget om dengang TV2 valgte at ændre layout og navigation på Sputnik siderne. Helt samme fremgangsmåde; ingen kommunikation til brugerne. Også dengang var min helt subjektive holdning at resultatet af det nye var ringere.

Afslutningsvist kunne jeg nævne mindst 5 input til funktionalitet, der kan fordoble værdien af deres TV guide. Men dem må du eller en af deres konkurrenter (TV3 trænger for eksempel voldsomt til at komme ind i kampen) have til gode til en anden gang.

6/12/08

NY MERIT GIVENDE MARKETING UDDANNELSE LANCERES AF DRAYTON BIRD

EADIM - European Academy of Direct & Interactive Marketing - er navnet på en ny helt ny certifikat givende marketing uddanelse. Den lanceres af den verdenskendte direct marketing guru Drayton Bird - manden bag flere af de mest solgte bogudgivelser indenfor direct marketing i samarbejde med bl.a. FEDMA og 12 national DMA's, heriblandt Hungarian Direct, Portuguese Direct Marketing Ass. og SMG i Polen.

Programmet starter med 1 uges intensiv undervisning i Bruxelles i september efterfulgt af 1 år med online undervisning.

Verdens førende eksperter underviser
Underviserne er blandt verdens førende indenfor deres respektive felter, og inkluderer bl.a.:

- Professor Srikumar S. Rao, der bl.a. underviser i "Creativity and Personal Mastery" på London Business School og Columbia Business School, hvor det er blandt de højest vurderede kurser
- Steve Harrison, der af Campaign Magazine er blevet kaldt "the greatest DM creative of our time". Han har vundet flere Cannes Lion Direct priser end nogen anden i verden
- Rowan Gormley, der bl.a. har startet 3 succesrige direct virksomheder sammen med Sir Richard Branson.
- Malcolm Aud fra Australien, der har skrevet "Direct marketing made easy" - den mest solgte marketing bog i Australien
- Drayton Bird - det var ham om hvem David Ogivly sagde "he knows more about direct marketing than anyone in the world".

Ja, og så er jeg - Michael Leander Nielsen - blevet inviteret til at undervise om new media i Bruxelles den 11. september 2008.

Læs mere om dette fremragende initiativ her

5/22/08

SEMINAR: SÅDAN SKABER DU POSITIVE OPLEVELSER I DIN MARKEDSFØRING













På seminaret i København den 19. juni kan du møde 5 eksperter, der hver især giver sit bud på hvordan du skaber positive oplevelser i din markedsføring.

Seminaret berører også emnet; hvad sker der når den såkaldte kunde 2.0 møder virksomhed 2.0. Når du deltager på dette marketing seminar, får du mulighed for at lære om de vigtigste trends indenfor markedsføring netop nu. Bl.a. vil Fredrik Abildtrup i sin præsentation komme ind på, hvordan du kan måle kundernes oplevelse af dine virksomhed - i real tid.

Læs mere og tilmeld dig her.

5/15/08

NYT EMAIL MARKETING KONCEPT, DER VIRKER

Et nyt email marketing koncept, der virker skal man lede længe efter. Men i sen-sommeren/efteråret 2008 kommer der et. Ikke et der er sat i verden for at konkurrere med diverse email marketing systemer. Men et koncept, der løser mange af de regulære udfordringer virksomheder har i forbindelse med email markedsføring.

Alt peger på at de fleste virksomheder, der arbejder relativt aktivt med email markedsføring, stort set alle kæmper med;

- profilering af modtagere (f.ex. gradvist at opbygge viden om det enkelte individid i målgruppen, og fremfor alt at være istand til administrativt og teknisk at håndtere dette)
- rettidighed i kommunikationen (f.ex. at man ikke sender rejsetilbud til kunder, der er på rejse, lige har købt, har købt luksusudgaven)
- manglende fleksibilitet i udbuddet af kommunikation (f.ex. at man ikke tilbyder at modtageren selv kan vælge hvornår, hvorofte osv. man ønsker email kommunikation)
- manglende evne til at afvikle kampagner parallelt (f.ex. at håndtere det forhold at nogle respondenter er med fra starten, andre starter midt i, og en mindre del kommer først med sidst i forløbet)

Udover ovennævnte områder, har vi identificeret yderligere 5-6 elementer, som hovedparten af de virksomheder, der er aktive på permission marketing området idag, endnu ikke har helt på plads.

Nyt koncept løser disse problemer
Ja, nu skrev jeg "problemer", og ikke udfordringer. Og det er fordi jeg faktisk mener at det er et problem, at virksomheder ikke kan håndtere email kommunikation på en ordentlig måde. Er du i målgruppen her, kan du se frem til det nye koncept, som vi kan tilbyde fra sen-sommeren/tidlig efterår 2008.

Foreløbige tests viser iøvrigt overbevisende forbedring af resultater ved anvendelse af den metode som konceptet lægger op til.

Tilmeld dig Meemoo2 Marketingboss - så er du sikker på at få information om konceptet, når vi er klar til at offentliggøre det.

5/14/08

Skab et bedre fundament for dit job og din karriere - lær at networke med målsætning

CA - Civiløkonomernes a-kasse - bad mig for ganske kort tid siden om at skrive en artikel om social networking.
Du kan læse uddrag af artiklen her, og klikke dig videre til CA's hjemmeside for at læse hele artiklen:

Michael Leander Nielsen, CEO i Fokus Integrated og moderator af et social netværk bestående af flere end 4.500 marketingchefer i ca. 100 lande (se: www.meemoo2.com)

”No way – det har jeg ikke tid til. Jeg har andre ting, der er vigtigere og bringer mere værdi til selskabet og mig selv”. Sådan lød min replik på forespørgslen om at deltage i et organiseret, elektronisk netværk tilbage i 2005. Når jeg modtog invitationer til at deltage i såkaldte social networks som LinkedIn, Xing, Ecademy o.l., nåede jeg sjældent længere end til delete knappen.

Siden forandrede min egen situation sig, og jeg har siden august 2006 ”netværket” intensivt og med klare målsætninger for, hvad jeg vil opnå med det. I 2005 var jeg egentlig ikke klar over, hvad jeg fravalgte, og hvilke muligheder jeg gik glip af. I dag er jeg opmærksom på hvilke muligheder og begrænsninger networking medfører, og hvordan man som enkeltperson eller som repræsentant for en virksomhed eller organisation kan opnå resultater på såvel kort som lang sigt. I det følgende vil jeg dele nogle af mine erfaringer med dig. Til sidst i artiklen kan du læse mine råd til dig.

Hvad er social networking egentligt?

Mennesker har networked i mange hundrede år. Bevidst eller ubevidst har vi placeret os som en del af ikke organiserede communities i den fysiske verden. Og når det foregår i den fysiske verden, er der en naturlig begrænsning på, hvor ofte man kan opnå kontakt med sit umiddelbare og særligt sit perifere netværk af mennesker. Og der er en logisk begrænsning i, hvor stort netværket bliver. I den fysiske verden er der 3 kategorier af mennesker vi er connected med, men vi er aldrig mere end 7 led fra en hvilken som helst person, siges der. De tre kategorier er.....

Læs hele artiklen hos CA

5/1/08

MARKEDSFØRING PÅ SOCIAL MEDIA NETWORK ER IKKE ALTID SAGEN

Markedsføring på social media network er i øjeblikket hype - ihvertfald på en række markeder udenfor Danmarks grænser. Men langt fra alle virksomheder vil kunne opnå fordele i denne nye type media.

Fokus Integrated vil i løbet af 2008 supplere de cases vi kender fra vores associerede selskaber i udlandet med danske cases. Men i skrivende stund ser det noget sløjt ud med danske aktører, der gør væsen af sig i sociale media sfæren. Ikke desto mindre forventer vi at se en kraftig vækst på området, og har derfor påbegyndt konceptualisering af løsninger, som vi vil tilbyde udvalgte kunder.

En dyr fornøjelse, eller?
Vi oplever, at en række social networking sites er overordentligt dyre - ihvertfald overfladisk betragtet. Det gælder både for steder som Facebook, der med sine mere end 600.000 danske medlemmer må betragtes som en åbenlys kandidat, hvis du leder efter kritisk masse, hvor du kan målrette din annoncering meget præcist. Facebook mener selv, at man mindst skal betale hvad der svarer til kr. 2,50-3,00 pr. KLIK for at opnå tilstrækkelig impact. (ja, pr. klik).

På B2B markedet begynder aktører som Linkedin, Xing og andre at åbne op for annoncering. Xing, der ikke har et voldsomt stort publikum i Danmark, tilbyder for tiden jobannoncer på deres platform. Også her er prisen underligt nok meget høj, nemlig i niveau kr. 2,50 - 3,00 pr. klik. Men hos Xing er der ikke mulighed for at målrettet annoncering, hvilket kan betyde mange hundrede kroner i spildte klik, idet Xing's targeting mekanismer ikke er præcise nok, og som følge deraf vil din stillingsannonce blive eksponeret hos mange personer, der reelt ikke er kvalificerede og/eller interesserede i den stilling du tilbyder.

Hvor skal vi så hen med advertising på social media networks?
Vi forventer at de fleste platforme vil åbne op for nogle mere lettilgængelige og performance orienterede annonceringsmetoder indenfor de næste par år. Selv store platforme som de førnævnte og andre, er stadig i en form for trial-and-error fase, hvor platformene sandsynligvis eksperimenterer med forskellige annonceringsprodukter, ligesom annoncørerne gør det for at identificere løsninger til at "engage" den målgruppe man ønsker at tiltrække.

Fokus Integrated følger op med mere viden om dette emne i kommende blog-posts på dansk her, og i særdeleshed på engelsk ovre på www.meemoo2.com

4/13/08

INTERNATIONAL SENIOR MANAGEMENT PROGRAMME, MADRID I JUNI 2008


Fra den 2. til 5 .juni foregår The International Senior Management Programme in Direct, Interactive & Relationships Marketing i Madrid, Spanien. Jeg er blevet inviteret til at tale om emnet " Marketing through Social Networking Sites: How to leverage the rapidly expanding social networking sites to connect with social communities, open new markets, engage in ongoing communications with clients and prospects and get a head start on your competitors."

Blandt underviserne finder du også Matt Bailey, Joost van Nispen, Rafael Garcia del Poyo, Charles Prescott, Alastair Tempest, Stephane Mee, Paul Gilson, Daniel Rutenberg, Angel G. Maroto, Richard Min, Jacques Blain, Neil Feinstein og altså mig - Michael Leander Nielsen.

Jeg har aldrig tidligere givet et foredrag om dette emne, men glæder mig. For det er en interessant udfordring at opnå en virkningsfuld markedsføringskanal på sociale netværk/social networks. Og det hele er trods alt stadig så nyt, at der sikkert kan opfindes mange nye effektive metoder både på Business-to-consumer som på business-to-business området.

Du kan stadig nå at tilmelde dig denne interessante sommerskole for direct, interactive og relationship markedsførere.

Besøg sitet her:

Skriv til mig, hvis du vil vide hvordan du kan opnå 20% rabat på din deltagelse.

INTERNATIONAL SENIOR MANAGEMENT PROGRAMME, MADRID I JUNI 2008


Fra den 2. til 5 .juni foregår The International Senior Management Programme in Direct, Interactive & Relationships Marketing i Madrid, Spanien. Jeg er blevet inviteret til at tale om emnet " Marketing through Social Networking Sites: How to leverage the rapidly expanding social networking sites to connect with social communities, open new markets, engage in ongoing communications with clients and prospects and get a head start on your competitors."

Blandt underviserne finder du også Matt Bailey, Joost van Nispen, Rafael Garcia del Poyo, Charles Prescott, Alastair Tempest, Stephane Mee, Paul Gilson, Daniel Rutenberg, Angel G. Maroto, Richard Min, Jacques Blain, Neil Feinstein og altså mig - Michael Leander Nielsen.

Jeg har aldrig tidligere givet et foredrag om dette emne, men glæder mig. For det er en interessant udfordring at opnå en virkningsfuld markedsføringskanal på sociale netværk/social networks. Og det hele er trods alt stadig så nyt, at der sikkert kan opfindes mange nye effektive metoder både på Business-to-consumer som på business-to-business området.

Du kan stadig nå at tilmelde dig denne interessante sommerskole for direct, interactive og relationship markedsførere.

Besøg sitet her:
http://www.icemd.com/comunicados/2007_08/summer_course/2008_01_30/ICEMD/landing_page/index.html

Skriv til mig, hvis du vil vide hvordan du kan opnå 20% rabat på din deltagelse.




4/7/08

ONLINE SEMINAR OM PERMISSION / EMAIL MARKETING I APRIL 2008

Den 22. april deltager jeg som en af fire talere ved et permission marketing/email marketing seminar med titlen "Learn how to setup and execute a successful permission marketing strategy". Ved dette webinar (et webinar er et seminar, der foregår online), kan du også møde Jørgen Andreassen fra FEDMA i Belgien (den europæiske paraply organisation for direct og intereaktiv markedsføring), Craig Herman fra Exact Target, USA og Kevan Bilton fra Core Relatons Danmark.

Udover mit oplæg, der netop skal give indsigt i hvordan du skaber en strategy for email maredføring / permission markedsføring, vil Craig give et indblik i hvad en succesrig virksomhed har gjort på området, og Kevan Bilton vil vise hvordan Exact Target fungerer.

Du kan læse mere og tilmelde dig her

MARKETING TRENDS AND NETWORKING DINNER IN ZURICH, SWITZERLAND

Den 15. maj 2008 er jeg taler ved et marketing seminar og marketing networking dinner arrangement i Zürich, Schweiz. Seminarets tema er "marketing trends in the experience economy". Det er et eftermiddag/aften arrangement, hvor bl.a. også Fredrik Abildtrup fra TeleFaction skal give et oplæg.

Mit indlæg vil blive præmieren på et nyt marketing foredrag, som jeg - indtil videre - kalder "The Ferrari and The Motor. Is it time for marketing managers and their teams to get their hands dirty?". Det er en fortsættelse af nogle af de elementer jeg har brugt i årene 2003-2005, men nu vil jeg prøve at bygge en 45 minutter præsentation op over emnet.

Jeg har tænkt meget over det, men om jeg formår at eksekvere så tilhørerne både lærer noget nyt, får inspiration og konkrete input som marketing chefer kan bruge i deres dagligdag - se det er en anden sag :-) Uanset synes jeg stadig at det er slående, at der stadig er så få marketing folk, der forstår (eller rettere, prioriterer) at motoren skal være på plads, hvis kommunikationen skal fungere. Min mission med oplægget bliver at få marketingchefer til at tage marketing-motoren alvorlig.

Er du tilfældigvis i Zürich den 15. maj 2008, så kan du tilmelde dig her

3/16/08

MELODIFESTIVALEN. MELODI GRAND PRIX I SVERIGE - HER KAN DANMARK LÆRE NOGET


Ved et tilfælde kom jeg til at se den svenske Melodi Grand Prix finale - Melodifestivalen - igår aftes. Det blev transmitteret direkte fra Globen i Stockholm, hvor der var 30.000 feststemte publikummer tilstede.

Nå, pointen her er: Det var et fantastisk shov. Jeg vil ikke vurdere på om kunstnerne var af højere kvalitet end dem, der deltog ved det danske Melodi Grand Prix, men showet var klasser over det danske. Klasser!

Oplevelsesøkonomi produkt, der leverede 100%
Det var et sammenhængende show, fuldt af pudsige og mere eller mindre morsomme eller originale indslag. Særligt værtens introduktion til Belgrad var meget morsom, og godt produceret.
Jeg hæftede mig særligt ved at det hele hang utroligt godt sammen. Ingen kunstige pauser, ingen usikkerhed hos nogen af de involverede. Helt enkelt et klasse produkt, der til fulde gav publikummer såvel som de mere end 2,5-3 millioner TV seere en god oplevelse.

Kom nu DR og Danmark !
Hæv ambitionsniveauet. X-factor successen er fin nok, men det var en "given", som vi siger på engelsk. Nu er det på tide at i revurderer jeres approach til MGP, hæver overliggeren og gør det bedre end broderfolket hinsaden. Og så husk at få markedsført det ordentligt, således at alle de mange mennesker, der har givet op på MGP, kan stimuleres til at give det endnu en chance.

Vinderen? Ja, jeg var meget tilfreds. Det blev Charlotte Perrelli, der under navnet Charlotte Nilsson vandt Eurovision i 1999. O

2/14/08

Fin gratis metode til at publicere dokumenter på



Issuu tilbyder netop nu - helt gratis - at du kan publicere dokumenter af enhver slags på en lidt federe måde end det du f.ex. kan med PDF.

Du kan trykke på eksemplet overfor og se hvordan det tager sig ud.

1/31/08

Ny TV kanal for marketing folk med masser af video og marketing dokumentar programmer

Marketingboss TV Channel er lanceret. Kanalen er stadig i en tidlig beta version, men der findes allerede omkring 50 forskellige indslag. Du kan finde video og dokumentar film programmer, der omhandler mange forskellige marketing relaterede emner. Fra søgemaskine optimering til TV programmer, der giver et godt bud på hvad fremtiden bringer for forbrugere og markedsførere.

Har du bidrag som du ønsker at få på (TV) programmet, så send mig en email. Du kan finde mig på Xing eller Linkedin (Michael Leander Nielsen).

Kommentarer modtages gerne. Er dette i det hele taget relevant? Vil du bruge tid på det? Er kvaliteten god nok? Er brugervenligheden?

Arbejder du professionelt med markedsføring - på kunde eller bureau siden, er der god mulighed for at du kan finde en del relevante video og TV programmer om markedsføring på Marketingboss TV Channel.